matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
lrf1t:
Oblicz prawdopodobieństwo, że w pojedynczym rzucie kostka sześcienną: a. wypadną co najwyżej 2 oczka b. nie wypadnie 6 oczek c. wypadnie liczba oczek podzielna przez 2 lub 3
31 sty 18:19
kachamacha:
2
1
P(A)=
=
6
3
5
P(B)=
6
4
2
P(C)=
=
6
3
31 sty 18:23