matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz Dlugości odcinków oznaczonych Literami.
Luki:
Rysunek. Oblicz Dlugości odcinków oznaczonych Literami. Bardzo prosze o pomoc i wytłumaczenie.
31 sty 16:49
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/533.html
− tutaj masz podstawowe twierdzenie. Dla twojego a według tego twierdzenia będzie:
4
a
=
⇔ 3a = 24 ⇔ a = 8
3
6
31 sty 16:55
bart:
4
a+4
a nie czasem
=
3
9
31 sty 17:07
bart:
w suemie.. oba sa dobre
31 sty 17:08
utan:
31 sty 17:22
..:
31 sty 17:26