pomocy
lasek: Oblicz pochodną :
f'(x)= 2arc(x
4 +1) + tg(lnx) = trochę łapie ale duzo błędów robię po drodze 2 jest stałą ?
dalej ze wzoró wszystko naraz czy to rozbic moge

? HELp
31 sty 16:39
lasek: Kotoś coś wie na ten temat , pomocy
31 sty 20:23
jo: Jak widać to pochodną już masz obliczoną... Napisz porządnie z jakiej funkcji pochodną chcesz
obliczyć...
31 sty 20:26
lasek: sorki pomylka zle przepisalem ma byc tak
f(x)= 2arccos(x4 + 1) + tg(lnx)
31 sty 20:29
jo: Mi coś takiego wyszło....
| −8x3 | | 1 | |
| + |
| |
| √1−(x4+1)2 | | xcos2(lnx) | |
ale jeszcze sprawdź porządnie
31 sty 21:06