POMOCY....rozwiąz działanie.
Nie Uk: 9
21/2*(1/81)
-21/4:
6√272/5*3
7/2-6*3
5/2=
2 lut 16:46
gumiś: No to Nauczę Cię !...chcesz?
2 lut 16:48
gumiś:
zapisz to porzadnie! bo nie mogę rozczytać !
co tu
-----------------------------
a co tu
2 lut 16:52
Nie Uk: Na górze jest...921/2*(1/81){-21/4}:6√√272 na dole jest...5*37/2-6*35/2
2 lut 18:43
gumiś:
9= 32 więc 921/2 = (32)21/2 = 3 21
(1/81) = 3-4 wiec podobnie
(1/18) -21/4 = 321
27= 33 272 = 36 6√ 36 = (36)1/6= 31
czyli 321 * 321 * 3-1 341 341
----------------------------------- = ------------------ = ---------
35/2( 5* 3 - 6) 35/2 * 32 39/2
= 3 41 - 9/2 = 373/2
Nie biorę odpowiedzialności jak coś źle podałas w zad! każdy znaczek zmienia
wynik!
Tak to już jest w matematyce! każdy znak [[bardzo ważny}
2 lut 18:57