matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag geometryczny
Iza:
Jak określić czy jest to ciąg geometryczny?
31 sty 15:14
Eta:
1
a
1
=
3
1
a
2
=
2
3
a
3
=
4
a
2
a
3
=
= q
a
1
a
2
q=.......
31 sty 15:21
Iza:
3
no ok q=
i co dalej?
2
31 sty 15:58
ICSP:
Jeżeli q jest stałe dla ilorazu kolejnych wyrazów jest to ciąg geometryczny.
31 sty 16:03