Jak rozwiązać cakłkę
Maciej622: ∫pier{x]−x3*ex+x2/x3
31 sty 13:41
Maciej622: Poprawiam:
∫(√x−x3*ex+x2)/(x3)
31 sty 13:43
Noah:
to jest rozwiniecie towjego:
| | 1 | |
∫−exdx+∫x−2,5dx+∫ |
| dx=.. |
| | x | |
dokoncz stosujac odpowiednie wzory
31 sty 13:47
Wilku : ∫√x/x3 −∫x3*ex+∫x2/x3 = ∫x−5/2 + .... + ln|x|
∫x3*ex= x3*ex−∫3x*2ex=x3*ex−(3x2*ex−∫6x*ex)=x3*ex−3x2*ex+(6x*
ex−∫6ex)=x3*ex−3x2*ex+6x*ex−6ex
31 sty 15:35
Spike:
| | x3ex | |
Wilku, tam zgubiłeś |
| , i dlatego ta niepotrzebna kobyła na końcu Ci wyszła. |
| | x3 | |

a wynik
| | −2 | |
...= x−3/2* |
| *(−ex)+lnIxI+c |
| | 3 | |
31 sty 15:43