pomóżcie bidnej humanistce : )
Justyna: | | 1 | | 3 | |
Zad.1. Wiadomo, że log2 3 = a. Wykaż, że log4 |
| = − |
| a |
| | 27 | | 2 | |
Zad.2. Trzy liczby, których suma jest równa 49, tworzą ciąg geometryczny. Jeśli do pierwszej
liczby dodamy 4, do drugiej dodamy 1, a od trzeciej odejmiemy 9, to otrzymamy ciąg
arytmetyczny. Wyznacz te liczby.
31 sty 00:55
31 sty 01:01
Justyna: dzięki bardzo
31 sty 01:04
Eta:
zad1/
| | 1 | | 1 | | 3 | |
log4 |
| = log22 (3−3)= |
| *(−3)*log23= − |
| *a |
| | 27 | | 2 | | 2 | |
31 sty 01:04
think: Etunia dyć to humanistka, myślisz, że zauważy skąd te wszystkie przejścia?
31 sty 01:07
Eta:
a
n −−−podstawa logarytmu
31 sty 01:08
31 sty 01:09
Eta:
No jak teraz "nie zauważy"...... to już humanistki problem
31 sty 01:09
Eta:
Ja też spadam...... dość na dzisiaj

Dobrej nocy

i
31 sty 01:11
Justyna: ach, jacy dowcipnisie.. : )
w każdym razie, dziękuje za pomoc
31 sty 01:12
Eta:
31 sty 01:13