całka
kasjula: Wyznaczyć funkcję h(x) jeśli h'(x)=((1/(x√x))−2)2 /x oraz h(1)=1
Czy tu trzeba zastosować całkę na to wyrazenie h'(x)?
30 sty 22:31
think: owszem
h(x) = ∫ h'(x) dx
ponieważ po całkowaniu będziesz miała stałą całkowania to dali Ci warunek że h(1) = 1 żebyś
mogła jednoznacznie wyznaczyć funkcję h(x), ale wybacz nawet nie biorę się za liczenie, bo nie
chce mi się dociekać jak ta funkcja wygląda, co przez co itd. Jak piszesz ułamki to używaj U
{licznik}{mianownik} bez spacji.
30 sty 22:55