matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz pierwiastki wielomianu
kolokwium:
z
2
−6*i*z−10=0
30 sty 22:16
M:
4 kwi 06:07
M:
2 cze 06:00
Podstawy Geometrii:
z
2
−6iz−10=0 Δ=(−6i)
2
+40 Δ=−36+40=4
6i−2
z
1
=
=3i−1
2
z
2
=U[6i+2}{2}=3i+1
2 cze 07:10