proszę ;p
Niekumata i to bardzo xD : Yo

Mam takie pytanie.
Zad. Punktem wspólnym wykresu funkcji f(x) = 5
x i oso OY jest punkt ;
A. A= (0,0) B. B=(−1,0) C.C=(0,1) D.D = (0,5)
Czy ktoś by chciał

mi wytłumaczyć jak to się oblicza
30 sty 21:49
think: f(x) = 5x
punkt (a, b) należy do wykresu jeśli
f(a) = b
f(a) = 5a stąd b = 5a
30 sty 21:51
Niekumata i to bardzo xD : przepraszam, ale nic z tego nie kapuje

To jakiś kosmos jest xD
Próbowałam sobie podstawić i nic... jeju co za kicha
30 sty 22:01
think: (0,0)
masz sprawdzić czy 50 = 0
i tak kolejno dla wszystkich punktów tam gdzie zajdzie równość to ten punkt należy do wykresu
funkcji.
30 sty 22:03
think: kolorami zaznaczone co gdzie się podstawia
30 sty 22:04
Niekumata i to bardzo xD : aaa kocham cię xD rozumiem. Jeju jeju co ze mnie wyrośnie
30 sty 22:06
think: możesz się wpisać do mojego fanklubu
30 sty 22:07
Niekumata i to bardzo xD : No pewnie , że się zapisze xD cheh
30 sty 22:08