oblicz wartosc liczbowa wyrazenia
stalin: 8ado3 − 4ado2+2 a=−1/4
30 sty 21:44
kachamacha: jeeeezuuuu ale zapis
co jest do 3? 8a czy a?
30 sty 21:46
maciek: bo nie wiem jak sie robi potegi

ogarnij mnie ?
30 sty 21:47
kachamacha: na klawiaturze jest z 5 ( taki daszek) to jest potęga
30 sty 21:49
kachamacha: to może ja napiszę a ty powiesz co jest nie tak ewentualnie
30 sty 21:50
kachamacha: 8a3−4a2+2
czy to jest tak?
30 sty 21:50
maciek: 8a3−4a2+2 a=−1/4
30 sty 21:51
maciek: dzieki, ogarnalem , a teraz mogla bys pomoc ?
30 sty 21:52
30 sty 21:53
30 sty 21:54
30 sty 21:54
maciek: do tej postaci tez doszedlem ale dalej ?
30 sty 21:55
30 sty 21:55
maciek: a tam nie bedzie −3/64 ?
30 sty 21:56
30 sty 21:56
kachamacha: 13=1
30 sty 21:56
maciek: dobra dzieki wielkie
30 sty 21:57
maciek: 1032 −32 ?
30 sty 21:58
kachamacha:
30 sty 21:58
maciek: 1032
30 sty 21:58
kachamacha: w potędze jest 3 czy 32?
30 sty 21:58
maciek: 32
30 sty 21:59
kachamacha: 1032=100000000000000000000000000000000 ( 32 zera)
30 sty 22:00
kachamacha: i odjąć 32
30 sty 22:00
maciek: tyle to ja tez wiem ale 10 32 − 32
30 sty 22:00
kachamacha: może coś z tego:
1032−32=(2*5)32−25=232*532−25=
30 sty 22:02
kachamacha: =25(227*532−1)
ale co to da
30 sty 22:03
maciek: to sie jakos inaczej robilo, zerkne w zeszycie
30 sty 22:04
maciek: kurde wlasnie nie bylo mnie na powtorzeniu tego
30 sty 22:05