pomocy!!
jutro mam z tego kolosa: obl wart 1 pochodnej funkcji f(x)=x3cos3 3x dla x=π3
30 sty 20:17
kachamacha: f'=(x3)'cos33x+x3(cos33x)'=
30 sty 20:19
kachamacha: =3x2*cos33x+x3*3cos23x*(−sin3x)*3=
30 sty 20:20
jutro mam z tego kolosa: i co dalej
30 sty 20:21
kachamacha: =3x2cos33x−3x3cos23xsin3x
30 sty 20:22
30 sty 20:22
jutro mam z tego kolosa: tzn 3*(π3)2 itd
30 sty 20:24
kachamacha: | | π | | π | | π | | π | | π | |
3*( |
| )2*cos3(3* |
| )−3*( |
| )3*cos2(3* |
| )*sin(3* |
| ) |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
30 sty 20:25
jutro mam z tego kolosa: a co zrobic z π po podniesieniu do potegi zapisac to jako np 2π itd
30 sty 20:26
kachamacha: | | π2 | | π3 | |
= |
| cos3π− |
| cos2π*sinπ |
| | 3 | | 9 | |
30 sty 20:27
30 sty 20:28
30 sty 20:29
30 sty 20:29
jutro mam z tego kolosa: a z takiej funkcji co mam wykrzesac : f(x)=x2sin2 2x x=π4 ?
30 sty 20:32
kachamacha: f'=(x2)'*sin22x+x2*(sin22x)'=
30 sty 21:29
kachamacha: =2xsin22x+x2*2sin2x*cos2x*2=
30 sty 21:30
kachamacha: =2xsin22x+4x2sin2xcos2x
30 sty 21:31
Bogdan:
30 sty 21:31
kachamacha:
| | π | | π | | π | | π | | π | |
2* |
| *sin2(2* |
| )+4*( |
| )2*sin(2* |
| )cos(2* |
| ) |
| | 4 | | 4 | | 4 | | 4 | | 4 | |
30 sty 21:33
kachamacha: pozdrawiam Bodzio
30 sty 21:33
kachamacha: | | π | | π | | π2 | | π | | π | |
= |
| sin2 |
| + |
| sin |
| cos |
| |
| | 2 | | 2 | | 4 | | 2 | | 2 | |
30 sty 21:36
30 sty 21:37
30 sty 21:38