matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
współczynnik.
Karolina:
Ile wynosi współczynnik kierunkowy jednej z osi symetrii odcinka o końcach A (−1;2) i B (2;−3)?
30 sty 18:14
dero2005:
−3−2
a
1
=
=
−5
3
2+1
−1
a
2
=
=
3
5
−5
3
30 sty 18:18