zbiór rozwiązań
Karolina: Jaki jest zbiór rozwiązań nierówności l(x−1)(x+3)(x−5)l<=0
30 sty 17:31
maciej: rozwiazaniem tej nierownosci moga byc tylko miejsca zerowe
czyli {1,−3,5}
30 sty 17:40
ICSP: Wartość bezwzględna jest zawsze większa bądź równa od 0. Dlatego zbiór rozwiązań jest pusty.
30 sty 17:40
maciej: Poprawie kolege
ICSP: Wartość bezwzględna jest zawsze większa bądź równa od 0. Dlatego {1,−3,5}
30 sty 17:43
Bogdan:
Zbiór rozwiązań nie jest pusty. Odpowiedź macieja jest poprawna.
|(x − 1)(x + 3)(x − 5)| ≤ 0 ⇒ x = 1 lub x = −3 lub x = 5
30 sty 17:43
ICSP: Po prostu nie zauważyłem tego sprytnego zapisu <=. Gratuluje pomysłowości i przepraszam.
30 sty 17:45