moze ktos mi to zrobić ? bo ja nie mam o tym zielonego pojecia
koles: Określ monotoniczność funkcji liniowej danej wzorem:
a) f (x) = - 3 x + 9
b) f (x) = 5/4 x - 3
c) f (x) = 2
2 lut 10:54
kasiek: a) malejąca w zbiorze liczb rzeczywistych (R)
b)rosnąca w R
c) stała w R
2 lut 12:38
Bogdan:
Trzeba tu wyjaśnić.
Jeśli w funkcji f(x) = ax + b:
a > 0 to funkcja jest rosnąca,
a = 0 to funkcja jest stala,
a < 0 to funkcja jest malejąca
Myślę koles, że wiesz to, bo jeśli zadajesz pytania o monotoniczności funkcji liniowej,
to znaczy, że miałeś takie informacje podane na lekcji w szkole.
2 lut 12:51
Ula z I "b":
Koleś! to wczorajszy Mariusz i Marek!
Nie chce się rozwiązywania tych prostych zadanek nauczyć!..
a tak sprytnie pojął .......zmianę nicków!

Uważa ,że nas przechytrzył?...... i tu się "koleś " mylisz


!
2 lut 13:24