Błagam o pomoc ;p
Niekumata i to bardzo xD : yo

Proszę o pomoc.
Mam to obliczyć i obliczyłam i chciałam spytać czy to dobrze, bo w odp; jest inny wynik. a=
{2
20*8
15}{64
10} = Mi wyszło tak = U{2
20*(2
3)
15}U{(2
6){10}} =
{2
20*2
45}{2
60} = 2
65: 2
60= 2
65−60=2
5=32
Nie umiem zrobić kreski ułamkowej

Pod kreską jest 64
10 
Proszę o pomoc i dziękuje
30 sty 16:46
think: dobrze ci wyszło.
co do ułamków to U { to co ma być w liczniku}{to co ma być w mianowniku} piszesz po prostu U i
te nawiasy bez spacji, jedno U na jeden ułamek

a nie oddzielnie dla licznika i mianownika
30 sty 16:53
Niekumata i to bardzo xD : aaaa dzięki think, wiesz jestem niekumata xD
30 sty 16:57
think: tak to tylko sobie tłumaczysz....
30 sty 16:58