Zadanka ABCD z egzaminu
TNT: Witam mam wątpilwości w tych zadaniach i chciałbym sie upewnić:
1.funkcja f(x)=lnx3 jest w swojej dziedzinie:
A.parzysta; B.nieparzysta C.rosnąca D. malejąca
2.Mamy dwie macierze: A=[1] B=[0]. Wtedy:
A. A+B=[2]; B.A−1=A; C.AB=[0]; D.nie istnieje B−1
3. Jeśli f(x)>f(a) dla wsyztkich x∊(a−2,a)∪(a,a+2) to funkcja f:
A. ma minimum w x=a B. jest rosnąca w (a−2,a) C.ma maksimum w x=a D.jest rosnąca w (a,a+2)
4.Jeżeli w układzie czterech równań liniowych z trzema niewiadomymi rząd macierzy uzupełnionej
R(U)=4 to
A.uklad ma dokladnie jedno rozwiązanie B.układ jest sprzeczny C.układ ma nieskonczenie wiele
rozw. D.detU≠0
5. funkcja y=arcsin2x jest:
A.ciągła w [−1.1] B.całkowalna w [−1,1] C. różniczkowalna w (−1/2,1/2) D.jej wykres ma punkt
przegięcia
Proszę znawców o pomoc
30 sty 16:35
think: jakiej natury wątpliwości...
30 sty 16:56
TNT: o poprawność odpowiedzi
Moje to
1. C
2. B
3. C
4. B
5. C
Dobrze myślę?
30 sty 18:37