rówanaie
kasiaa: jak rozwiązac taki układ róznań? bo wychodza mi totaln bzdury
30 sty 16:30
ICSP: tu jest jedno równanie z trzema niewiadomymi.
1 niewiadoma jedno równanie
3 niewiadome trzy równania.
30 sty 16:31
kasiaa: można z podstawienia zrobić?
30 sty 16:32
kasiaa: bo d= 12, a musze znalezc x
30 sty 16:33
Bogdan:
Uprość najpierw przez q, jeśli q ≠ 0
30 sty 16:36
30 sty 16:41
Bogdan:
a co z q w liczniku prawego ułamka?, nie uprości się?
30 sty 16:43
kasiaa: uprościło sie, z 2q do q
30 sty 16:45
Bogdan:
30 sty 16:47
Bogdan:
oraz gdzie zginęła kreska ułamkowa z lewego ułamka?
30 sty 16:48
kasiaa: | | 1 | |
pomnozyłam wyraznie przez |
| zeby sie skroicło q |
| | q | |
30 sty 16:52
Bogdan:
| | 3 | | 1 | |
To wg Ciebie jest także tak: |
| * |
| = 4 |
| | 4 | | 3 | |
czy tak?
30 sty 16:57
kasiaa: przeciez to sie skraca

w tym rpzykladzie ktory podales trójki się skróca..
30 sty 16:59
Bogdan:
Podobnie upraszcza się q w Twoim przykładzie.
oraz
Podaj wyniki tych mnożeń.
30 sty 17:04
30 sty 17:07
Bogdan:
Źle.
| | 3 | | 1 | | 1 | | q | | 1 | |
Jeśli |
| * |
| = |
| , to |
| * |
| = ... |
| | 4 | | 3 | | 4 | | x2 | | q | |
oraz
| | 2*3 | | 1 | | 2 | | 2q | | 1 | |
jeśli |
| * |
| = |
| , to |
| * |
| = ... |
| | 5 | | 3 | | 5 | | (d − x)2 | | q | |
30 sty 17:11
kasiaa: jaki typ...jakbys nie mogl powiedziec jak to zrobic...jestes tu po to zeby robic zadania

a nie sie wymadrzac
30 sty 17:13
Kejt: po to żeby robić zadania? jesteśmy tu po to żeby pomóc przy rozwiązaniu, bądź na nie
naprowadzić. Nikt nam za to nie płaci, więc jeśli możesz. trochę więcej szacunku do ludzi,
którzy z własnej woli poświęcają swój cenny czas na pomoc w zadaniach.
30 sty 17:16
Bogdan:
Oj, jesteś dziewczynko nie tylko niedouczona, ale także niegrzeczna. Nikt tu nie ma
obowiązku robić zadań. Powtórz sobie elementarne rachunki.
30 sty 17:18