matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Miara kąta
Klaudia:
W trójkącie ABC kąt C ma miarę 60 stopni.Dwusieczne pozostałych dwóch kątów przecinają się w punkcie S. Jaką miarę ma kąt ASB?
30 sty 16:20
Bogdan:
2α + 2β = 120
o
⇒ α + β = 60
o
α + β + x = 180
o
⇒ x = ...
30 sty 16:41