a
Oliwia: 1.
Dziedziną funkcji f(x)=√−x+4 (f(x)∊R+ U {0} w zbiorze liczb rzeczywistych jest zbiór
_______ . Funkcja przyjmuje wartości ujemne w zbiorze_____ , wartości dodatnie w zbiorze_____
, oraz jej miejscami zerowymi są punkty_______:
2.
Dziedziną funkcji f(x)=3x−6 w zbiorze liczb rzeczywistych jest ______ . Funkcja ta
przyjmuje wartości ujemne w zbiorze_____ , dodatnie w zbiorze ______ , oraz posiada miejsca
zerowe w punktach: _____
3.
Niech f(x) będzie zdefiniowana jak następuje:
dla każdego x ∊R niech y∊C będzie najmniejszą liczbą taką, że x≤y . Wtedy określamy
f(x)=y .
Funkcja przyjmuje wartości dodatnie dla argumentów w zbiorze______ , ujemne dla
argumentów w zbiorze _______ oraz zeruje się dla argumentów w zbiorze ______
30 sty 16:16