matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiązywanie równań
KaroOoooo.:
(x−1)
3
+(2x+3)
3
=27x
3
+8 (x−1)
3
+(2x+3)
3
=(3x)
3
+2
3
jakaś podpowiedz jak zacząć ?
30 sty 15:19
Bogdan:
Spróbuj zastosować wzór skróconego mnożenia: a
3
+ b
3
= (a + b)(a
2
− ab + b
2
)
30 sty 15:22