matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
burneika33:
1. Zapisz a i b za pomocą logarytmu: a) 3
a
= 6 b) 0,01
b
=
3
4
c) 5
a
= 8 d) (
1
7
)
b
= 0,3
30 sty 14:26
ICSP:
log
3
6 = a
3
log
0,01
= b Następne analogicznie
4
30 sty 14:27