cp jest wykresem funckji
Anja: 4x
2 + y
2 = 1
30 sty 13:24
ICSP: Ty koła nie widziałaś?
30 sty 13:25
ICSP: Chociaż w sumie to elipsa a nie koło.
30 sty 13:26
Kejt:

tak mi się wydaje.. może ktoś to potwierdzi..
30 sty 13:31
Anja: hahaha , no tak

x
2 + y
2 = 1 to kolo ale nie wiem jak ta czworka wplywa a rownanie
30 sty 13:32
Kejt: dobra, chyba to nie to
30 sty 13:32
Anja: hehe

czyli to elipsa

?
30 sty 13:35
Bogdan:
| | x2 | | y2 | |
4x2 + y2 = 1 ⇒ |
| + |
| = 1 |
| | | | 1 | |
| | 1 | |
To elipsa o osiach: a = |
| i b = 1 |
| | 2 | |
30 sty 13:38
Kejt: wystarczy jak to moje 'odbijesz' względem osi x.
30 sty 13:41
Anja: co to znaczy osiach ? jak sie to mqa do wykresu ?
30 sty 13:42
Kejt:

mniej więcej tak.. tak?
30 sty 13:49
Kejt: oczywiście −0,5 tam jest.. minusa zjadłam
30 sty 13:49
Bogdan:
Tak jest
Kejt
30 sty 13:52
30 sty 13:54