matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż, znajdź zbiór
mariuuusz:
1. Wykaż, ze jeśli w trójkącie zachodzi swiązek sinγ=sinα+sinβcosα+cosβ , to trójkąt ABC jest prostokątny. 2.Wyznacz zbiór wartości funkcji f(x)=cosx+12cos(2x) f(x)=cos2x+cos(π6 +2x)
30 sty 12:32