matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o zrobienie zadania
marek:
Oblicz wartość funkcji f (x) = 4 - 2 x dla argumentów x
1
= - 2, x
2
= 5.
1 lut 22:40
fix:
πr
2
*h
1 lut 22:42
Martt :
f(x)= 4-2(-2) f(x)= 4+4= 8 f(x)= 4-2*5 f(x)= 4-10=-6
1 lut 22:49