matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
bla bla :
jak obliczyć taka granicę
przy n→∞
√
4
n
+1
lim
3
√
8
n
+1
30 sty 02:20
Basia:
√
(2
2
)
n
+1
=
=
√
(2
3
)
n
+1
√
2
2n
+1
=
=
√
2
3n
+1
2
n
√
1+
1
2
2n
=
2
n
√
1+
1
2
3n
√
1+
1
2
2n
√
1+0
→
= 1
√
1+
1
2
3n
√
1+0
30 sty 02:31
bla bla :
a tak... dziekuje bardzo
30 sty 02:33