zbiory
czkawka: Dane są przedziały A=( −∞, m2 − 6>, B=<m, +∞)
a) m=−3 wyznacz a∪B, A∩B, A−B
b)Wyznacz wszystkie wartości parametru m, dla których część wspólna tych przedziałow jest
zbiorem jednoelementowym
29 sty 23:19
ICSP: Co do pierwszego to wystarczy że podstawisz. Nic w tym trudnego.
Co do drugiego. Zbiór jedno elementowy będzie wtedy kiedy ostatni wyraz z pierwszego zbioru
będzie równy pierwszemu wyrazowi z drugiego wzoru :
m2 − 6 = m − rozwiązujesz to równanie kwadratowe
29 sty 23:21
abonament: Jak tu bedzie A−B
30 sty 14:01