bardzo prosze o zrobienie tego zadania
mariusz: Sporządź wykres funkcji liniowej określonej wzorem : y = - 2 x + 1/2.
1 lut 21:55
karaś: Wyznacz jakieś dwie wartości, narysuj kreskę przechodzącą przez te 2 punkty i już.
1 lut 22:15
marek: fajne podpowiedź
idź lepiej łowić ryby
1 lut 22:19
1 lut 22:20
rekin-kuzyn karasia: Bardzo dobrze Ci to "karaś " wyjaśnił!
Prosto jak "budowę cepa"
1 lut 22:23
marek: no ja tez padam ze smiechu ze nie umiesz rozwiazac tego zadania
1 lut 22:24
rekin-kuzyn karasia: Takie komenty? ..... więc po co Ci matma ?
1 lut 22:25
marek: do niczego mi ta matma nie potrzebna jeszcze taka jaka musze zrobic
fajne tlumaczenie dwa dowole punkty no rzeczywiscie smieszne
1 lut 22:27
sznurkowy:
Zaznacz jeden na suficie a drugi na podłodze
i wbij gwoździe i przeciągnij sznurek ! i masz swoja prostą !

1 lut 22:29
bla bla: masz dany wzór funkcji y=-2x+1/2
aby narysować wykres musisz mieć 2 punkty.
aby je wyznaczyć podstawiasz za x jakąkolwiek liczbę. Niech to bedzie 1. A(1,y). żeby
obliczyć y podstawiasz do wzoru x:
y=-2*1+1/2= -2,5. Więc szukany przez nas punkt ma postać A(1; -2,5)
Szukamy drugiego punktu. niech X tym razem będzie 2. B(2,y)
y=-2*2+1/2=-4,5. Więc punkt to B(2; -4,5)
Teraz zostało Ci narysowanie tych punktów w układzie współrzednych i połączenie ich
prostą. To wszystko.
1 lut 22:43
Grześ:
"bla bla " masz błąd więc poprawiam !
y = -2*1 + 1/2 = -1,5 ( 1; -1,5)
1 lut 22:50
bla bla: racja...nie zauważyłam minusa. i drugi błąd...
y=-2*2+1/2=-3,5
1 lut 22:51
flądra:
szkoda wysiłku, to i tak za trudne dla mariusza, no, ale pośmiać się można
1 lut 23:03
szprotka:
Za śmieszne to nie jest:

Szkoda , że Mariusz nie jest wogóle tymi zadaniami zainteresowany?
Pomoglibysmy Mu przecież .
1 lut 23:06