prosze o zrobienie tego zadania
mariusz: Sprawdź, które z punktów: A = (- 7;8), B = (3;-2), C = (3/4;9/7) należą do wykresu
funkcji y = - 1/3 x - 1.
1 lut 20:36
miś:
1 lut 20:44
miś: Po tylu podobnych zadaniach możesz juz sam to wyliczyć!
1 lut 20:46
mariusz: nie umiem tego poprostu nawet byłaby niezliczona ilosc zadan to i tak bym tego nie umial
zrobic
wiec bardzo prosze o zrobienie tego zadania
1 lut 21:06
mariusz: gdybym umial to zrobic to bym nikogo nie prosił zeby zrobil mi te zadanie
a z matematyki to asem nie jestem nigdy nie bylem i nie bede
1 lut 21:12
mariusz: plissssssssss niech ktos je zrobi



!
1 lut 21:31
gumiś:
y = - 1/3 x - 1
A( -7, 8) to 8 = -(1/3)* (-7) -1
8= +7/3 - 1
8 = 4/3 nieprawda! więc A nie należy!
B(3,-2) to
- 2 = - 1/3 * 3 - 1
-2 = - 1 - 1
- 2 = - 2 prawda! czyli B nalezy
C( 3/4, 9/7)
to 9/7= - 1/3 * 3/4 - 1
9/7 = - 3/12 - 1
9/7 = - 15/ 12 nieprawda czyli C nie należy
1 lut 21:41
Bogdan:
Nie trzeba być asem, żeby policzyć:
-1
----- * (-7) - 1
3
Policz i podaj wynik
1 lut 21:43
mariusz: naprawde wielkie dzieki
1 lut 21:48
gumiś: Witam Bogdanie!
Sam widzisz jakie wymagania ma piszący te dziecinnie proste zadanka!
Ulitowałam sie jeszcze raz!....
podałam jak dla przedszkolaka! .....
Jeżeli "gość" wyraźnie nie chce się uczyć ? .. to już jego problem!
Smutne to ... ale prawdziwe! oby jak najmniej było takich
"chętnych" do nauki matematyki! ( ręce opadają

Pozdrawiam !
PS: ( jak to dobrze ,że już czynnie nie nauczam
tego, jakże ważnego ( i bardzo potrzebnego ) przedmiotu! .....
1 lut 21:56
Bogdan:
Witam. "Gość", jak go nazwałaś, nie dość, że nie okazuje minimum wysiłku, to jeszcze
jest nieuprzejmy. "Dawaj rozwiązanie i nie wymądrzaj się".
Powinniśmy jednak wymagać pewnego szacunku do siebie i pewnej inicjatywy od
pytających w dojściu do rozwiązania. Niektórym nie chce się nawet przejrzeć materiałów
zebranych obok przez Jakuba.
1 lut 22:14