Błagammmmmmmmmmmm
Niekumata i to bardzo xD : A coś takiego.
Liczby x
i x
2, gdzie x
1< x
2, są miejscami zerowymi funkcji g(x) = x
2 − 2
50. Zapisz
liczbę x
2 − x
2 w postaci 2
c, gdzie c jest liczbą całkowitą.
Wiem co to jest miejsce zerowe, ale nie wiem jak się do tego zabrać

Chińszczyzna normalnie
29 sty 19:57
think: hmm przede wszystkim trochę namieszałaś...
czy g(x) = x2 − 250 ?
i zapisać liczbę x1 − x2 czy x2 − x1
29 sty 19:59
Niekumata i to bardzo xD : Osz to... nawet pisać nie umiem.
To tak :
Liczby x1 i x2, gdzie x1<x2, są miejscami zerowymi funkcji g(x) = x2 − 250. Zapisz
liczbę x2 − x1 w postaci 2c, gdzie c jest liczbą całkowitą.
29 sty 20:04
Godzio:
(x − 225)(x + 225) ⇒ x1 = ..., x2 = ...
225 − (−225) = 2 * 225 = 225 + ? = 2...
29 sty 20:06
think: no to tak zacznijmy od tego, że
x2 − 250 = .... ze wzoru skróconego mnożenia a2 − b2 = (a − b)(a + b)
29 sty 20:06
Niekumata i to bardzo xD : aaa 2
26 xD Takie proste, jajć

Dzieki I love you xD
29 sty 20:13