matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
ola:
1
log(x−5)−log2=
log(3x−20)
2
29 sty 19:44
Godzio:
Podaj dziedzinę,
x − 5
x − 5
log
= log
√
3x − 20
⇒
=
√
3x − 20
/
2
2
2
(x − 5)
2
= 3x − 20
4
Licz dalej
29 sty 19:47
ola:
D=(
20
3
,+
∞
)
29 sty 19:55