pomocy!
Ola: wyznacz miejsca zerowe nie mam pojecia jak zrobic nawet a3+b3 no nie potrafie:(
x6+4x3=0
29 sty 19:18
TOmek: x3(x3+4)=0
x1=0
x3+4=0
x=−4
brak
29 sty 19:20
Kejti:
x6+4x3=0
x3(x3+4)=0
x3=0 v x3+4=0
dokończ..
29 sty 19:20
Ola: x=
3√−4
29 sty 19:23
TOmek: ostnieje takie cos?

pomysl
widziałas kiedys
√−2
29 sty 20:24
Kejt: przecież stopień pierwiastka jest nieparzysty.. więc dlaczego nie może być..?
29 sty 20:26
Konrad: to 3√−4 jest dobrze
29 sty 20:30
Mateusz:
Kejti ma racje mozna pierwiastkowac liczby ujemne jezelistopien pierwiastka jest
nieparzysty
np 3√−8 =−2
29 sty 20:30
Bogdan:
TOmku − takie coś
√−2 istnieje i wielu to widziało
29 sty 20:47