matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz x
ewcia:
1
3
log
x
=
8
2
29 sty 19:02
Bogdan:
Jeszcze raz próbuję Ci pomóc, chociaż tu
76863
nie zareagowałaś na moją podpowiedź.
1
1
1
x
3/2
=
⇒ (x
1/2
)
3
= (
)
3
⇒ (
√
x
)
3
= (
)
3
⇒ x = ...
8
2
2
29 sty 19:16