Dany jest wykres funkcji
Paweł: Dany jest wykres funkcji f(x)= 2+ ax−3 , gdzie a>0 oraz 3>0. Na wykresie tej funkcji wybrano
dowolny punkt P. Uzasadnij że pole powstałego prostokąta nie zależy od wyboru punktu P. ile
wynosi to pole.? tutaj rysunek się znajduje:
http://zapodaj.net/7bba6d661092.png.html
29 sty 18:28
Paweł: jak się zabrać do tego?
29 sty 18:32
Paweł: pomoże ktoś?!
29 sty 18:33
Bogdan:
Zapisz jeszcze raz wzór funkcji, bo na razie zapis jest taki: f(x) = ax − 1, bo 2 − 3 = −1.
29 sty 18:38
Paweł: Dany jest wykres funkcji f(x)= 2+ (a/(x−3)) , gdzie a>0 oraz 3>0. Na wykresie tej funkcji
wybrano dowolny punkt P. Uzasadnij że pole powstałego prostokąta nie zależy od wyboru punktu
P. ile wynosi to pole.? tutaj rysunek się znajduje:
http://zapodaj.net/7bba6d661092.png.html
o teraz jest całe dobrze,pomyliłem się
29 sty 18:44