| aπ * a √3 | ||
2) | = | |
| b−π: b √3 |
Proszę o pokazanie mi jak rozwiązać
ten przykład , oraz o ewentualne wytłumaczenie z czego się bierze wynik końcowy :
(ab)π+ √3
| aπ+√3 | |
= aπ+√3*bπ+√3=(ab)π+√3 | |
| b−(π+√3) |
| aπ+ √3 | |
| b1/π+ √3 |
ale tak chyba nie bedzie prosto że kreska ułamkowa to dzielenie i to wg wzoru zmieni sie na
odjecie licznik minus mianownik jak chociażby poniżej.
aπ+ √3 − b1/π+ √3
Jak dojść do ostatecznej odpowiedzi , poproszę o wytłumaczenie.
(ab)π+ √3
. A co z tą kreską ułamkową która oznacza odejmowanie, Po prostu na podobnej
zasadzie co w wielomianach z nierównościami wymiernymi, tak jakby przedstawiam w postaci
iloczynowej czyli licznik razy mianownik żeby móc to dalej rozwiązać, a przekładając to na tą
sytuacje w funkcjach wykładniczych, wtedy moge tak zrobić jak nie da się odjąć jednego od
drugiego , bo na przykład tu podstawy są różne
?