matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Problem z obliczeniem calki z liczbą e
Mario:
∫x
2
* e
−x/5
29 sty 17:18
Mario:
Oczywiscie po przez częsci... z czego co mi sie udało to: u=x
2
u'=2x v=e
−x/5
v'=e
−x/5
− pochodna e
do czegość
to jest e
do czegoś
czy tak?
29 sty 17:21