matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
paulina:
3
x+2
−3
x
=72
29 sty 17:05
sssss:
3
x
*3
2
−3
x
=72 9* 3
x
− 3
x
=72 8* 3
x
= 72 / : 8 3
x
=9 3
x
=3
2
x=2
29 sty 17:14
pomocy chcesz? pomocy udzielaj:
3
x
*3
2
−3
x
=72 9*3
x
−3
x
=72 3
x
(9−1)=72 3
x
=9 x=2
29 sty 17:16