Polimoli: Potrzebna pomoc
1) oblicz granice ciągu: a
n=
√1+2n2−√1+4n2n
| | 1 | |
2) zbadać zbieżność szeregu ∞∑n=1 = |
| |
| | nn+2 | |
29 sty 16:52
Polimoli: 3) Wyznaczyć granice funkcji:
x−>0
x−>1
−
x−>0
29 sty 17:10
Polimoli:
4)wiedząć, że funkcja f jest ciągła wyznaczyć granicę
lim f((1+x)
1x)
x−>0
+
5) oblicz pochodną f(x)=(lnx*tgx)
2
6) Wyznaczyć przedziały monotoniczności, ekstrema lokalne oraz wartość najmniejszą i największą
fukcji:
| | 5 | |
a) f(x)=x3−9x2+26x−24, x∊[ |
| ,5] |
| | 2 | |
7) Oblicz całki i sprawdzić otrzymany wynik przez różniczkowanie
a)∫x
√1−x2dx
29 sty 17:18
Polimoli: P.S. jeśli ktoś potrafi, to niech zrobi któreś zadania, ponieważ potrzebne mi są na
poniedziałek na poprawę matmy, być może da znowu te same zadania, dlatego nie mam zbyt wiele
czasu, a sam nie chcę rozwiązywać, żeby potem nie zrobić błędów
29 sty 19:50
buahah: powodzenia.
29 sty 22:34