zad
pinokio: 5x
∫−−−−−
x2−x−6
29 sty 16:47
pinokio: wyszlo A=5 i B=0 dobrze?
29 sty 16:48
Trivial:
| 5x | | 5x | | 2 | | 3 | |
| = |
| = |
| + |
| |
| x2−x−6 | | (x+2)(x−3) | | x+2 | | x−3 | |
29 sty 16:52
pinokio: my nei dajemy do licznika zadnych 2 czy 3 dajemy A B C
29 sty 16:56
maciej: A=3
B=3
29 sty 16:56
pinokio: wyszlo 2lnix+2i+3lnix−3i+C
29 sty 16:59
pinokio: A mi wyszlo 2
29 sty 17:00
pinokio: A+B=5
−3A+2B=0
−5A=−10=>A=2
B=3
29 sty 17:00
pinokio: ale namieszlalam ale wyszlo mi A=2!
29 sty 17:01