matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
kamil:
e
x
−x−1
oblicz lim z→0
x(e
x
−1)
29 sty 16:16
Noah:
e
x
−1−x
e
x
−1
−x
1
lim=
=lim(
−
=lim(x−
)=1
x(e
x
−1)
x(e
x
−1)
x(e
x
−1)
e
x
−1
29 sty 16:19
Noah:
znaczy −1
29 sty 16:19
Noah:
a nie 1 ok
29 sty 16:20