matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o obliczenie i doprowadzenie do postaci algebraicznej
zespolone:
4
√
−16
29 sty 15:22
Trivial:
z =
4
√
−16
= 2
4
√
−1
= 2
√
±i
√
2
√
i
= ±
(1 + i)
2
√
2
√
−i
= ±
(1 − i)
2
z
1
=
√
2
(1 + i) z
2
=
√
2
(1 − i) z
3
= −
√
2
(1 + i) z
4
= −
√
2
(1 − i)
29 sty 16:07