matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż tożsamość
Axus:
cosα
1
Wykaż tożsamość
+tgα=
1+sinα
cosα
29 sty 15:13
Konrad:
cos
sin
1
+
=
/*cos
1+sin
cos
cos
cos
2
+sin=1
1+sin
1−sin
2
+ sin = 1
1+sin
(1−sin)(1+sin)
+ sin = 1
1+sin
1 − sin + sin = 1 1 = 1
29 sty 15:18