pochodne
ICSP: Czy pochodnymi można w jakiś sposób obliczać pierwiastki wielomianów?
29 sty 15:12
Noah: owszem

ale widzialem jak ktos tak zrobil ja jeszcze nie probowalem
29 sty 15:18
ICSP: To może ktoś by zaprezentował na wybranym przykładzie.
29 sty 15:27
think: hmm można sprawdzać krotność pierwiastków za pomocą pochodnej, ale jak je obliczyć nie mam
zielonego pojęcia, ale też byłabym bardzo zainteresowana aby ktoś to zaprezentował.
29 sty 15:56
ICSP: Spojrzy ktoś na to?
29 sty 16:45
Trivial: Ja spojrzałem, ale nie wiem.
29 sty 16:46
Noah: zadnego przykladu nie widze ale ja zaproponuje swoj
mamy W(x)=x
2−2x+1 W(x)=0 x=1
W'(x)=2x−2 W'(x)=0 x=1
pewnie chodzi tu o ekstrema lokalne albo globalne
29 sty 16:52