matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja
Axus:
Funkcja f(x)=2x
2
+bx+5 maleje w przedziale (−∞,3) i rośnie w przedziale(3,+∞). Wynika stąd, że: A. b=−6 B. b=6 C. b=−12 D. b=12
29 sty 14:52
ICSP:
x
w
= 3
−b
x
w
=
− dokończ.
2a
29 sty 14:54