matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
platon:
witam serdecznie, całka : ∫x*e
x
2
przy e ma być do potęgi x
2
29 sty 14:14
Pszemo:
1
1
robisz za pomocą podstawiania: t=x
2
=> dt=2x =>
dt= x dx |
∫ e
t
dt=
2
2
1
1
e
t
+c =
e
x
2 +c
2
2
29 sty 14:20