matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY PROSZE RATUJCIE
Paulina:
x+1
y
z−5
Punkt symetryczny do punktu P (0,1,3) względem prostej l:
=
=
−2
1
3
29 sty 14:05
Paulina:
v=[−2,1,3] pi: −2(x−0)+1(y−1)+3(z−3)=0 pi: −2x+y−1+3z−9=0 pi: −2x+y+3z−10=0
29 sty 14:07