proszę o zrobienie tego zadania
mariusz: Napisz wzór funkcji liniowej f (x) = mx - 4 wiedząc, że do wykresu tej funkcji należy
punkt P = (-3;2).
1 lut 19:00
coco:
Witam ponownie!
podstaw za x= - 3 i za y= 2 do tego równania i obliczysz "m"
dawaj!
1 lut 19:02
mariusz: po prostu rozwiąz mi to i tyle a nie się wymądrzasz
1 lut 19:11
mariusz: no i prosiłbym o rozwiązanie tego zadania
z góry dziekuje
1 lut 19:28
coco:
Ale jak mi takie "teksty" o wymądrzaniu dajesz?

to sie zastanawiam? ... jak będziesz bardziej uprzejmy ? to tak!
Wiesz chyba że wcale tego nie musze robić?
Bardzo lubię ludziom młodym pomagać ,ale musza też być uprzejmi
1 lut 19:35
mariusz: tylko ze na poczatku zaznaczylem ze prosze o zrobienie tego zadania a nie ojego
wytłumaczenie, wiec zrobisz je ?
1 lut 19:38
coco:
Tak zrobię Ci!..... ale następnym razem bądź bardziej grzeczny

f(x) = mx - 4 ( -3,2) to x= -3 y=2
czyli 2= -3m -4 to 3m= -4 -2
to 3m= - 6 to m= -2
odp; f(x) = -2x -4 tyle !
1 lut 19:46
mariusz: wiem że jak ktoś coś umie bardzo dobrze to chce wytłumaczyć to drugiej osobie w jak
najprostszy sposób,ale w tym przypadku się nie da , tylko wysiłek z tłumaczeniem pójdzie
na marne i czas osoby, która tłumaczy, lepiej tej osobie zrobić zadanie niż z nią
siedzieć niewiadomo ile czasu i nic z tego żadnego pożytku
1 lut 19:49
mariusz: wielkie dzięki
1 lut 19:54