macierze
!!!!!!!!!!!!rybcia!!!!!!!!!!!: macierze?
jak pomnożyć przez siebie takie macierze?
A= 2 3 0
1 −1 1
B= 3 3
1 −1
0 2
wiem jak pomnożyć B*A aczkolwiek proszę powiedzieć czy wyszło mi dobrze mój wynik :
BA= 9 3 3
1 4 −1
2 −2 2
nie wiem natomiast jak pomnożyć A*B ?
proszę o pomoc
29 sty 12:45
AS:
9 6 3
B*A = 1 4 −1 A*B = 9 3
2 −2 2 2 6
29 sty 12:53
jo: Element c12 = 6
Mnożysz A*B tak samo jak mnożyłaś B*A − trzymając się podstawowych zasad.
29 sty 12:56
!!!!!!!!!!!!rybcia!!!!!!!!!!!: czyli powinno mi wyjść to samo prawda ?
29 sty 13:03