LOGARYTMY
Madzia: Ze zbioru{1,2,3,4,5,6,7,8,9,10}losujemy jedną liczbę. Niech A oznacza zdarzenie polegające na
otrzymaniu liczby podzielnej przez 5, zaś B polega na otrzymaniu liczby nieparzystej.Wypisz
zdarzenia elementarne sprzyjające zdarzeniem:
a)A b)B c) A∪B d) A∩B e) A/B f)B/A g)A' h)B' i)A∩B' j)A'∩B k)A'∪B'
29 sty 10:58
think: no to Madzia A = {tutaj po przecinku wypisujesz te liczy ze zbioru od 1 do 10 które są
podzielne przez 5}
B = {tutaj po przecinku ze zbioru liczb od 1 do 10 wypisujesz liczby nieparzyste}
A∪B = {wpisujesz wszystkie elementy A i wszystkie elementy B}
A∩B = { tylko te elementy które są wspólne dla obu zbiorów}
A\B = {te elementy A których nie ma w B}
A' = {te elementy ze zbioru od 1 do 10, których nie ma w A}
29 sty 11:03