całka
platon: oblicz całkę :
∫x*5x dx
29 sty 01:12
Ola: sin2cos3dx
29 sty 01:34
platon:
29 sty 01:35
think: platon przez części tą całeczkę można obliczyć
∫ u(x)v'(x) dx = u(x)*v(x) − ∫ u'(x)v(x) dx
u Ciebie
u(x) = x ⇒ u'(x) = ...
v'(x) = 5x ⇒ v(x) = ...
29 sty 10:56
platon: a v(x) ile powinno wynosić ?
29 sty 14:17
think: ano musisz policzyć całkę z 5
x 
jak nie potrafisz to jest takie gotowy wzorek w tablicach
matematycznych i na różnych stronkach www pewnie też.
29 sty 14:27
29 sty 14:27
think: ehhh Pszemo... nie rób mu krzywdy, to są podstawowe wzory z całek jak i z pochodnych, jeśli
będziesz mu tak pomagał to on się tego nigdy nie nauczy.
29 sty 14:43
platon: dzięki
29 sty 14:45